Ro ten Seldam

De 1.000km van Geert voor Parkinson

Bijna twee maanden na het behalen van zijn sportieve uitdaging spraken we Geert van Nispen weer even. VOOM steunde Geert bij zijn ambitie om 1.000 kilometer te lopen in 30 dagen! Doel was om aandacht te vragen en donaties te verzamelen voor ParkinsonNL, de ziekte waar zijn moeder aan lijdt.

De crowdfunding-actie is inmiddels officieel afgesloten. Maar gelukkig zijn er voldoende ander en nieuwe acties voor ParkinsonNL die nu juist de aandacht verdienen. Er is nog steeds veel geld nodig voor onderzoek, in de hoop dat ‘de volgende generatie’ zijn voordeel kan doen met de resultaten van het onderzoek wat nu gedaan kan worden. https://www.parkinson.nl/

Wij vroegen uiteraard of hij zijn doelen had behaald? Volmondig kon Geert hier ‘Ja’ op antwoorden! Primair doel was: aandacht vragen voor deze slopende ziekte. En dat is boven verwachting gelukt. Niet alleen regionale pers, maar ook landelijke media en natuurlijk vooral via de Social Media heeft de actie van Geert –en daarmee Parkinson- veel aandacht gekregen! Ook qua donaties is de actie meer dan geslaagd. Het primaire doel van € 5.000,-- is uiteindelijk op een haar na verdubbeld!!

Voor Geert zelf was er nog een bijkomend doel: Deze uitzonderlijke prestatie volbrengen. En ook dat is prima gelukt! Kijk, en dan is VOOM blij: Want VOOM staat voor ondersteuning bij het behalen van (sportieve) doelen!

Natuurlijk heeft Geert het tijdens de uitdaging geregeld zwaar gehad, maar terugkijkend was hij positief verrast en spreekt hij over een mooie opbouw, waarbij lijf en geest groeide. Herstel na gedane arbeid was -vanwege de korte hersteltijd- enorm van belang, evenals het voorkomen van blessures. Eén keertje had Geert dermate last van zijn hamstring. Normaal zou je dan stoppen, maar op dag 27 van de 30 loop je er doorheen. En gelukkig werd het de laatste dagen niet erger en kon hij op 12 december jl. pijnloos richting de finish in Nijmegen.

Spontaan begon Geert over de bijdrage die VOOM heeft gehad bij het behalen van zijn doelen; “Het werkt gewoon! Kouwen vind ik lastig tijdens het hardlopen, maar geregeld een stukje van de VOOM bar in de mond nemen en dat smelt als het ware en wordt mooi opgenomen in het bloed. Voorheen nam ik geregeld gelletjes, maar die verpakkingen gingen me te vaak kapot. Dat is echt een voordeel van VOOM. En ook die recovery shake is fantastisch! Heeft me echt geholpen!” Toch fijn om te horen.

Geert blijft nog even sportief actief: Hij gaat binnenkort van Zuid Italie naar Noord Italie wandelen. Verder staat er een speedhiking tocht in de Pyreneeën op de agenda en is het de bedoeling om deel te nemen aan de Mont Blanc-trail over een track van 160km! “Uiteraard gaat VOOM met deze reizen mee!”

https://geertvannispen.nl/

https://www.voomnutrition.nl/products/proteine-isolate-rapid-recovery-shake