Geert Loopt 1.000 Kilometer In 30 Dagen!

Kjell Postema

Geert van Nispen loopt 1.000 kilometer in 30 dagen!

VOOM ondersteund (sportieve) ambities!

 “Geert van Nispen loopt 1.000 kilometer in 30 dagen. Hij doet dit om aandacht te vragen voor Parkinson, de ziekte waar zijn moeder aan lijdt.”

Toen wij van TeamVOOM dit bericht vernamen hebben wij direct bij Geert aan de bel getrokken om te vragen hoe wij hem bij deze (sportieve) uitdaging en ambitie konden helpen. Want hoe mooi is het als wij vanuit onze core-business én onze kennis en netwerk zo’n fantastische, unieke en opvallende uitdaging te kunnen en mogen ondersteunen!

Geert was zeer content met onze geste. Telefonisch en via de mail werden de eerste ondersteunende afspraken gemaakt en in gang gezet en Geert kon beginnen aan zijn uitdaging. Uiteraard hebben we Geert onze sportvoedings- en recovery producten toegestuurd, maar we helpen hem minstens zo graag bij het behalen van de reden waarom hij deze sportieve uitputtingsslag aangaat; Aandacht vragen voor Parkinson! (waarvan acte!)

Parkinson (https://www.parkinson.nl/wat-we-doen/ambities/) is een slopende ziekte waar nog steeds geen medicijn voor is. Dus eigenlijk is ‘aandacht vragen voor…’ simpelweg ook geld inzamelen! Liefst zoveel mogelijk, zodat het onderzoek naar een medicijn door kan gaan. Met een natte vinger had Geert in eerste instantie zijn doel gesteld op € 5.000,-. Na iets meer dan een week is dat doel al behaald en heeft hij het doel naar boven bijgesteld: Op naar de € 10.000,-!

Geert kent in zijn sportieve uitdaging goede dagen en slechte dagen. Gemiddeld zou hij 30 dagen lang zo’n 33 kilometer per dag moeten lopen. Niet op de verharde weg, maar trails, ofwel via de onverharde wegen! Meestal loopt hij meer, waarbij 50 kilometer geen uitzondering is. Maar er zit ook wel een rustdag tussen, hoewel hij op zo’n ‘rustdag’ dan toch nog wel eens 20 a 25 kilometer wegloopt.

Dit doet wel wat met je lichaam; Gezond uitgebalanceerd eten en goed slapen is dan ook een must, anders houd je het niet vol.

Wij spraken Geert in het Doornse Gat. Het was dag 10 van de uitdaging en Geert zag er nog verassend fris en vol goede moed uit. De 300 kilometergrens had hij al gepasseerd, mede dankszij wat ongeplande omwegen kwam hij vandaag op de route Rhenen – Doorn – Rhenen uit op 60 (!) kilometer.

Waarom deze uitdaging? Het antwoord is verbluffend simpel: “Omdat ik nou eenmaal lopen goed kan en het leuk vind.” Geert loopt veel trailruns en ook vaak lange afstanden, maar 1.000 km is toch echt wel bijzonder. Inmiddels zitten de eerste 15 dagen er bijna op, nog 15 te gaan! Succes en hou vol!

We zien je graag bij de finish op zondag 12 december! En geef aan als we jou nog ergens bij kunnen helpen, dan doen we dat graag!

Wilt u Geert ook helpen? Stort dan een mooi bedrag op zijn crowdfundings-website en wees samen met Geert en TeamVOOM onderdeel van deze mooie reis!

 https://www.geef.nl/nl/actie/1000-kilometer-hardlopen-in-30-dagen/donateurs

Meer informatie over Geert en deze uitdaging? Dan kan je zijn blog volgen via zijn eigen website: https://geertvannispen.nl/parkinson/

Op naar de € 10.000,-!!

Namens Geert, zijn moeder en vooral ook ParkinsonNL heel veel dank voor de steun!

Heeft u zelf ook een opvallende sportieve uitdaging voor het Goede Doel? Je mag dan altijd aankloppen bij TeamVOOM om te kijken hoe we jou ook kunnen helpen bij het behalen van jouw sportieve doelstelling.