Hans van Enkhuijzen

VOOM Nutrition nieuwe voedingspartner van De thorXtri Extreme Triatlon

De ThorXtri is simpelweg een episch Extreem Triathlon-evenement dat zich afspeelt in de prachtige fjorden van Zuidwest-Noorwegen. Een van de zwaarste triatlons in Noorwegen en een van de zwaarste triatlons ter wereld: degenen die deze bucketlist-triatlon voltooien, worden 'thorXtri-legendes'. VOOM is trots en erg opgewonden om samen te werken met thorxTri om energie te leveren voor een werkelijk legendarische uitdaging.

 

Oliver Scholz.

 

Hoe lang is de thorXtri?

Dit unieke evenement is een triatlon over een volledige afstand die bestaat uit 3,8 km zwemmen in een verfrissend fjord, een 180 km lange 'point-to-point'-fietsroute door een prachtig landschap naar de kust streek van Stavanger. Het evenement bereikt zijn hoogte punt in een marathon looproute aan zee die atleten meeneemt op een 42,2 km lange kustrit met een combinatie van wegen, tracks en paden voordat ze eindigen bij het indrukwekkende herdenkingsmonument 'drie zwaarden', hopelijk voordat middernacht voorbij is!

 

 

thorXtri parcours details

 

Zwem in het Lysefjord

Na het vertrek van de veerboot om 04.00 uur staan ​​de atleten klaar om 05.00 uur voor een verfrissende duik van 3,8 km terug stroomopwaarts in de Lysefjord om T1 te bereiken. Met drie uitstromen van waterkrachtcentrales om tegen in te zwemmen en watertemperaturen die waarschijnlijk 12 graden of minder zijn, en kouder als zwemmers de kust naderen, kun je verwachten dat het zwemmen verre van ongecompliceerd zal zijn.

 

thorXtri fietsparcours 

Nadat de supportploegen van de atleten hen hebben voorzien van warme drank om op te warmen na het zwemmen, is het tijd om hun fietskleding aan te trekken en begint de 180 km lange fietstocht met een knal! De deelnemers rijden rechtstreeks een van de beroemde wegbeklimmingen van Noorwegen op. De 'Lysebotn-klim' omvat 27 haarspeldbochten en vormt een testklim van 10,5 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,3% - atleten winnen bijna 800 meter in de eerste 11 km van de klim en bereiken uiteindelijk een piek van 932 meter!

 

Na de Lysebotn-beklimming voert de verbluffende route door ruige, rotsachtige landschappen, die behoorlijk ontmoedigend kunnen zijn als de omstandigheden niet gunstig zijn. Bij mooi weer voeren de uitgestrekte plattelandswegen je door sprookjesachtig land langs rivieren, bergen, valleien en meren - een genot om te rijden! De heersende Westerly-tegenwind kan het moeilijk maken, maar de route wordt uiteindelijk gemakkelijker naar een vlakkere laatste sectie als renners T2 en de gebieden Sandnes en Stavanger naderen.

 

thorXtri Run-route

Na enkele uren racen kan het hardloopparcours bedrieglijk zwaar zijn. Een golvende marathon aan zee langs een mengsel van asfalt, grind en paden, de reddende genade kan uw optionele ondersteuningsloper zijn!

 

Als geheel is het evenement evenzeer een ervaring als een race, en degenen die meedoen, dagen zichzelf graag uit om een ​​legende te worden. Er wordt gezegd dat wanneer de Vikingen ten strijde trokken, ze om succesvol te zijn vastberadenheid, kracht en metalen vastberadenheid nodig hadden - dezelfde eigenschappen die nodig zijn om een ​​thorXtri-legende te worden! Het is een uniek en iconisch evenement, en een waar VOOM erg enthousiast over is om mee samen te werken.

Met zoveel spectaculaire locaties en evenementen in het prachtige, ruige landschap dat Noorwegen te bieden heeft, moet je je ogen open houden voor verdere VOOM-partnerschappen in Noorwegen ...