Hans van Enkhuijzen

Dromen, Durven, Delen, DOEN!

Als extreme duursporter ben ik altijd opzoek naar mijn fysieke en mentale grenzen. Ze hebben allebei erg veel met elkaar te maken. Maar één ding is zeker als je de verkeerde brandstof op het verkeerde moment neemt krijg je letterlijk en figuurlijk shit. Als berg- en expeditie-klimmer weet ik hoe belangrijk het is om tijdig de juiste voedingsstoffen tot je te nemen. Maar ook weet ik hoe moeilijk het is om op extreme hoogte zoals de Himalaya te eten dan wel energie op te nemen. Er is eenvoudigweg te weinig zuurstof voor de maag om het voedsel normaal te verteren. En toch wil je energie tot je nemen. Dan moet het heel licht verteerbaar zijn, makkelijk te kauwen, snel op te nemen en liefst met minimale vloeibare drank. Voor volgend jaar staat er een expeditie gepland naar de Kanchenjunga (8586m), de op twee na hoogste berg van de wereld! Voor de energie, voedingswaarden, boost en herstel wil ik VOOM meenemen. Maar uiteraard wilde ik het dan eerst goed bij mijn ‘gewone trainingen’ getest hebben.

Ik heb VOOM voor het eerst uitgeprobeerd tijdens de CorsicaRaid 2021 afgelopen juni. Een extreme-adventure teamrace (3 man) verdeeld over 5 dagen met loodzware dag- en nachtetappes waarin trailrunning, MTB-en, kajakken, canyoningen, coastal running, zeezwemmen en navigeren centraal staan. En dat bij temperaturen van rond de 40 graden celsius. Echt een mooi evenement om te kijken hoe mijn lichaam zou reageren op VOOM.

Ik wist wat ik kon verwachten want in de editie van 2019 raakte ik uitgedroogd, kreeg koppijn, raakte min of meer geblesseerd, maar wist de race wel met mijn team te volbrengen. Dit jaar wilden we tot een mooie klassering komen en we hadden ons uitermate goed voorbereid. Ik had me inmiddels laten informeren over de diverse VOOM producten en hoe en wanneer ik deze het beste kon gebruiken.

Over smaak valt niet te twisten en niet alle vier de repen zijn misschien even lekker, maar één ding is zeker; Ik heb met de repen de race dit jaar zonder enige kleerscheuren volbracht en was na deze uitputtingsslag nog opvallend fit! Dit in tegenstelling tot mijn twee (jongere) teamgenoten die de VOOM repen eigenlijk niet gebruikte. (omdat de smaak hun niet helemaal aanstond. Mijn stelling was: “Jammer dan! Als het maar werkt!”, en dat deed het!). Helaas niet de gewenste top 3 positionering, vanwege een eminente navigatiefout….

Als dank voor het mogen gebruiken en testen van VOOM heb ik mijn CorsicaRaid ’21 shirt (zie foto’s) aan TeamVOOM Nederland aangeboden voor op het kantoor!

 

Uiteraard ben ik na deze ervaring de producten van VOOM blijven gebruiken.

De reep waar ik het meeste aan heb is de (Groene) PocketRocket ElectroEnergy in combinatie met de Electrolyte Smart Shake lemon & lime. Deze producten gebruik ik tijdens mijn wekelijkse (hardloop-, MTB-, schaats- en zwem-) (duur) trainingen.

Ook gebruikte ik de Electrolyte Shake en de VOOM PocketRocket bars (repen) tijdens mijn Stelvio for Life XXL in Italie -130 km, 3550 hoogtemeters- met succes. En met VOOM heb ik de ‘Rob Harmeling Monstertocht’ voor de St Maartenskliniek volbracht en bereikte ik in de ‘Bart Brentjens Challenge’ in Limburg -90 km, 1500 hoogtemeters- opgewekt de finish. En na elke uitdaging natuurlijk snel herstellen met de (zwarte) Protein RecoverFudge. Echt goed!

Uiteraard zal ik VOOM straks ook op hoogte gaan testen, maar ik weet zeker dat VOOM en ik nog vele avonturen samen gaan beleven onder het motto is: Passion to Perform en Dromen, Durven, Delen, DOEN!

Mensen vragen wel eens wat mijn geheim is; Hard trainen, gezond leven en vooral doorzetten! VOOM is geen geheim! Sterker; ik zou iedere sporter VOOM van harte aanraden. Ook als je geen bergen beklimt, CorsicaRaid hoeft te volbrengen of de Stelvio XXL op fiets!!

Meer informatie over Wilco van Rooijen? Zie: www.teamwilco.nl